Powered By Blogger

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ιαπωνική τεχνογνωσία-Μαχαίρια-Sushikiri

Sushikiri (寿司 切)
    
- Sushi slicer στα ιαπωνικά. Μακριά, περίπου 240 χιλιοστά , με κυρτή λεπίδα συμμετρικά. Σχεδιασμένο για να κόβει ρολά σούσι και Hako Sushi (πεπιεσμένα sushi σε ξύλινο ορθογώνιο κουτί) . Δημοφιλείς στην περιοχή Κανσάι, γύρω από την Οσάκα και το Kyοto. Στο Τόκιο 
για την ίδια εργασία χρησιμοποιούνται τα μαχαίρια Yanagi ή Sujihiki  .
Χαρακτηριστικά
    
* Μήκος Λεπίδας - 240 χιλιοστά (9,45 ")
    * Μαχαίρι με ενιαία λαβή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου