Powered By Blogger

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ιαπωνική τεχνογνωσία -Μαχαίρια-Yanagiba


Yanagiba (柳 刃 柳叶)
Μαχαίρι φιλεταρίσματος
, μακρύ με στενή λεπίδα. Συνήθως ξεκινούν από 240 χιλιοστά. Πιο επαγελματικές συναντιωνται στα 330 χιλιοστά ή ακόμα και 360 χιλιοστά.Απόκληση λεπίδας 70/30 κυρίως για δεξιόχειρες . Σχεδιασμένο για κοπή ωμού ψαριού, αν και σύμφωνα με τον σούσι σεφ κο Tanaka, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο πολύ για όλα τα είδη τροφίμων. Συνήθως εκδίδεται με την ξύλινη
παραδοσιακή ιαπωνική λαβή . Yanagi σημαίνει"φύλλο που πέφτει.." στα ιαπωνικά. Έτσι, όταν καποιος χρησιμοποιεί το Yanagiba με εβλάβεια , το ψάρι φιλετάρεται τόσο λεπτό σαν φύλλο που πέφτει από δεντρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου