Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Steam rice cooking




Ρύζι ατμού με ατμομάγειρα και χωρίς





Υλικά για 4 άτομα

·        Ρύζι χοντρόκοκκο ( π.χ Haruka, shinode, Nishigi) ή φάνσυ από Agrino
  2 κούπες κοφτές
·        Νερό 2 κουπες και 1/3 κουπας επιπλέον για χρήση με ατμομάγειρα
·        Νερό 2 κουπες και ¾ κούπας επιπλέον για χρηση χωρίς ατμομάγειρα
·        Σουρωτήρι


Εκτέλεση με ατμομάγειρα

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι με προσοχή ώστε να μην σπασει ο κόκκος του , μέχρι να γίνει διαυγές το νερό .
  2. Βάζουμε το ρύζι με το νερό της συνταγής στη ρύζομηχανη και θέτουμε σε λειτουργεία
  3. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι ( ακούγεται το «κλικ» από το μηχάνημα) δεν ανοίγουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα για άλλα 5 λεπτά .


Εκτέλεση χωρίς ατμομάγειρα

1.      Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι με προσοχή ώστε να μην σπασει ο κόκκος του , μέχρι να γίνει διαυγές το νερό .
2.      Βαζουμε το ρύζι με το νερό της συνταγής σε ένα κατσαρολλάκι με καπάκι που να εφαπτεται και  ξεκινάμε βράση σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
3.      Με το που παρει βράση συνεχιζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
4.      Μετά το τέλος του χρόνου ακριβώς αποσύρουμε από τη φωτιά και με κλειστό το καπάκι μετράμε για άλλα 15 λεπτά.(κατα τη διάρκεια της ξεκούρασης δεν ανοιγουμε το καπάκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου