Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Tamagoyaki


Tamagoyaki 

    Ονομάζεται επίσης Tamago ή dashimaki «ψητό αυγό» είναι ένας τύπος  ιαπωνικής ομελέτας, που γίνεται από πολλές στρώσεις μαγειρεμένου αυγού.Η ομελέτα παρασκευάζεται σε ορθογώνιο ταψί  που ονομάζεται makiyakinabe. Σε μερικές συνταγές χρησιμοποιείται και sake.Συναντάται καθημερινά στην Ιαπωνική διατροφή , στα πρωινά , Bendo ( take away) καθώς και στο sushi ως nigiri ή σε ρολλά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι tamagoyaki, τόσο γλυκά  όσο και αλμυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου