Ξύδι ρυζιού για sushi
Υλικά για 2 λτ (περίπου) υλικού
1 λτ ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
20 γρ αποξηραμένο φύκι για σούπες “KONBU”
750 γρ ζάχαρη
2 κ.τ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ξυδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με το φύκι Κομπου μεχρι να μουλιάσει τελείως.
2. Αφαιρουμε το φυκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη ,συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
3. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα .Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
· Το ξύδι το χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία δωματίου και βρέχουμε το ρύζι αμέσως όταν το βγάλουμε από τη μηχανή.
· Το ρύζι αφου έρθει σε θερμοκρασία +8-10c είναι έτοιμο για χρήση Sushi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου