Powered By Blogger

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Sushi vinegar for Fermetation...


Ξύδι ρυζιού για sushi



Υλικά για 2 λτ (περίπου) υλικού

1       λτ ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
20    γρ αποξηραμένο φύκι για σούπες “KONBU”
750 γρ ζάχαρη
2        κ.τ.σ. αλάτι




Εκτέλεση

1.      Ζεσταίνουμε το ξυδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με το φύκι Κομπου μεχρι να μουλιάσει τελείως.
2.    Αφαιρουμε το φυκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη ,συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
3.    Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα .Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει






·        Το ξύδι το χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία δωματίου και βρέχουμε το ρύζι αμέσως όταν το βγάλουμε από τη μηχανή.
·        Το ρύζι αφου έρθει σε θερμοκρασία +8-10c είναι έτοιμο για χρήση Sushi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου